Kan een rustdag gewichtsverlies bevorderen?

Als u op een missie bent om een bikini-body voor de zomervakantie te krijgen, is het mogelijk dat u doorslaat! De extra train dagen die u in uw training propt kunnen schadelijk zijn voor de resultaten.

 

Door zes van de zeven dagen per week te trainen heeft uw lichaam niet genoeg hersteltijd, wat eigenlijk een erg belangrijk element van fitness is. Door te veel tijd in de fitness school te spenderen kan u hinderen in uw gewenste resultaten.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat trainen eigenlijk onze spieren scheurt en niet opbouwt. Het opbouwen gebeurt juist als de spieren zich weer samen breien waardoor ze groter en beter worden.

 

U kunt natuurlijk actief blijven tijdens uw “vrije dag” door bijvoorbeeld trainingen op een lager niveau te doen. Maar uw schema overbeladen met te veel sterke trainingen zal u waarschijnlijk niet helpen.

 

Het is raadzaam dat u uw week opsplitst in delen van twee dagen, zorg ervoor dat uw “rust dagen” tussen in gepland worden. Vier of vijf dagen per week is voldoende, geeft u tijd om te herstellen en de resultaten die u verdient.

 

De rustdagen kunnen u ook helpen om uw motivatie op te pakken om daarna weer in de sportschool los te gaan!

Comments are closed.