Afvallen met groene koffie, feit of fictie?

Kunnen groene koffiebonen helpen om gewicht te verliezen?

Wat is het groene koffie-extract?

Je hebt waarschijnlijk gehoord over het al lang bestaande gezondheidsdebat over koffie drinken. Onderzoekers gaan heen en weer of het populaire brouwsel goed voor je is. Er is ook controverse over het gebruik van groene koffiebonen. Het extract werd na verschijning op ‘The Dr. Oz Show’ bekend als een afslanksupplement.

Groene koffie-extract komt van koffiebonen die nog niet zijn gebrand. Koffiebonen bevatten verbindingen die bekend staan als chlorogene zuren. Sommigen geloven dat deze verbindingen antioxiderende effecten hebben, de bloeddruk helpen verlagen en u helpen af te vallen.

Koffiebranden vermindert het gehalte aan chlorogeenzuur. Daarom wordt gedacht dat het drinken van normale koffie niet hetzelfde gewichtsverlies heeft als de niet-geroosterde bonen.

Het groene koffie-extract wordt verkocht als een pil en kan online of in gezondheidswinkels worden gevonden. Een typische dosis ligt tussen 60 en 185 milligram per dag.

 

Feit of fictie?

Bevordert groene koffie-extract daadwerkelijk gewichtsverlies? Er zijn nog niet veel onderzoeken gedaan naar chlorogene zuren en hun effectiviteit als supplementen voor gewichtsverlies. Verschillende studies tonen aan dat groene koffie-extract mogelijk kan helpen bij het afvallen. Maar de gedocumenteerde effecten op gewichtsverlies waren klein en de onderzoeken waren niet uitgevoerd op lange termijn.

 

Bijwerkingen

Omdat groene koffie-extract evenveel cafeïne bevat als gewone koffie, zijn de negatieve bijwerking nagenoeg hetzelfde:

  • maagklachten
  • verhoogde hartslag
  • frequent urineren
  • moeite met slapen
  • rusteloosheid
  • angst

 

Kan het risico op sommige chronische ziekten verminderen

Groene koffie kan andere gezondheidsvoordelen hebben dan gewichtsverlies.

De chlorogene zuren kunnen zelfs het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartaandoeningen verminderen (6Trusted Source).

In een 8 weken durende studie namen 50 mensen met metabool syndroom – een cluster van risicofactoren, waaronder hoge bloeddruk en bloedsuikerspiegel, die het risico op diabetes en hartaandoeningen verhogen – tweemaal daags 400 mg cafeïnevrije groene koffie-extract (7Trusted Bron).

Degenen die het extract namen ervaren significante verbeteringen in de nuchtere bloedsuikerspiegel, bloeddruk en tailleomtrek, vergeleken met een controlegroep.

Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, zijn grotere studies nodig.

 

Leestip:

Superfruit supplementen van Superfruit Slim

Comments are closed.