Afvallen met Aloë Vera: voordelen en bijwerkingen

Aloë Vera is een vetplant die bekend staat om zijn medicinale eigenschappen.

Hoewel de plant het meest lokaal wordt gebruikt om brandwonden te genezen en de gezondheid van de huid te bevorderen, kan het ook gebruikt worden om verschillende andere aandoeningen te behandelen.

In de afgelopen jaren is Aloë Vera zelfs een belangrijk ingrediënt geworden in sappen, kruidensupplementen en dieetdranken die zich richten op gewichtsverlies.

In dit artikel beschrijven wij de voordelen en bijwerkingen van Aloë Vera voor gewichtsverlies en hoe het plantje gebruikt kan worden.

 

Potentiële voordelen

Er zijn twee manieren waarop Aloë Vera gewichtsverlies kan bevorderen.

 

Kan de stofwisseling versnellen

Sommige onderzoeken tonen aan dat Aloë Vera je metabolisme kan stimuleren. Het aantal calorieën dat je gedurende de dag verbrandt wordt verhoogd om gewichtsverlies te bevorderen.

Een onderzoek op dieren heeft aangetoond dat Aloë Vera het metabolisme van vet en suiker in het lichaam kan beïnvloeden en tegelijkertijd de ophoping van buikvet kan voorkomen.

Toch zijn er meer onderzoeken nodig om te bepalen of Aloë Vera vergelijkbare gezondheidsvoordelen voor mensen kan bieden.

 

Kan de bloedsuikerspiegel ondersteunen

Aloë Vera kan de bloedsuikerspiegel helpen verbeteren, wat kan helpen om af te vallen.

Een onderzoek heeft aangetoond dat het consumeren van twee maal daags capsules met 300 – 500 mg Aloë Vera de bloedsuikerspiegel van mensen met prediabetes kan verbeteren.

Een andere studie bij 136 mensen ontdekte dat het nemen van een Aloë Vera-gelcomplex gedurende 8 weken het lichaamsgewicht en lichaamsvet verminderde. Daarnaast werd het vermogen van het lichaam om insuline (een hormoon dat betrokken is bij de bloedsuikerspiegel) te gebruiken verbeterd.

Verbetering van de bloedsuikerspiegel kan pieken en dalingen in de bloedsuikerspiegel voorkomen, wat symptomen zoals verhoogde honger en onbedwingbare trek kan voorkomen.

 

Bijwerkingen

Aloë Vera-inname is in verband gebracht met verschillende nadelige gezondheidseffecten.

Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn spijsverteringsproblemen, zoals diarree en maagkrampen.

Hoewel Aloë Vera kan werken als een laxeermiddel om een regelmatige stoelgang te bevorderen, kan overmatig gebruik het risico op bijwerkingen zoals uitdroging en elektrolytenbalansen verhogen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de laxerende effecten het vasthouden van water kunnen verminderen, het resulterende verlies van watergewicht slechts tijdelijk is en geen duurzame strategie voor gewichtsverlies.

Het is bovendien belangrijk om te weten dat Aloë Vera de vetopname van bepaalde medicijnen kan verminderen. Dit kan in sommige gevallen een nadelig effect hebben. Heb je gezondheidsproblemen of gebruik je bepaalde medicijnen? Raadpleeg dan eerst altijd je arts.

Er is ook bezorgdheid over de kankerverwekkende effecten van, een verbinding die voorkomt in niet-ontkleurd, aloë-extract van hele bladeren.

De meeste aloïne wordt echter verwijderd tijdens de verwerking, het is dus onduidelijk of commerciële aloë vera-producten ook schadelijk kunnen zijn.

Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat je Aloë Vera-huidgels en -producten eet, omdat deze ingrediënten en additieven kunnen bevatten die niet mogen worden ingenomen.

Ten slotte zijn producten die Aloë Vera-latex bevatten, een stof die in de bladeren van de Aloë Vera-plant wordt gevonden, door de Food and Drug Administration (FDA) verboden vanwege bezorgdheid over de veiligheid.

 

Hoe te gebruiken

Aloë Vera-bladeren bestaan uit drie hoofdonderdelen – de huid (korst), latex en gel.

De gel is veilig om te consumeren en kan worden bereid door het blad in tweeën te snijden en een lepel of mes te gebruiken om de gel eruit te scheppen.

Was de gel grondig om vuil en latexresten te verwijderen, die de gel een bittere smaak kunnen geven.

Je kan de gel toevoegen aan smoothies, shakes, salsa’s en soepen om de gezondheidsvoordelen van je favoriete recepten te versterken.

Je kunt ook de schil van het aloëblad eten door het aan salades en roerbakgerechten toe te voegen.

Na het snijden en wassen van de huid, kun je er ook voor kiezen om de bladeren te verzachten, dit doe je door ze 10–30 minuten te laten weken voordat je ze aan je recepten toevoegt.

 

Concluderend

Aloë Vera wordt vaak aangetroffen in producten voor gewichtsverlies, waaronder kruidensupplementen, sappen en dieetdranken.

Het kan gewichtsverlies bevorderen door je metabolisme te stimuleren en je bloedsuikerspiegel te verbeteren.

Het kan echter ook worden geassocieerd met verschillende bijwerkingen en moet met mate worden gebruikt als onderdeel van een gezond dieet.

Als je besluit om Aloë Vera-producten uit te proberen, koop ze dan bij een gerenommeerde leverancier.

Comments are closed.