Geloof deze 3 mythen over de nieuwe coronavirus niet

Mythe # 1: Huisdieren kunnen het coronavirus krijgen en verspreiden

 

Een bedrijf dat ademhalingsmaskers voor honden produceert, vertelde Fox Business dat klanten zijn producten massaal hebben gekocht op plaatsen waar het coronavirus de afgelopen weken is bevestigd. Er zijn zelfs foto’s van honden die de maskers in het openbaar dragen.

 

“Je gaat geen gevaarlijk menselijk coronavirus van Fido krijgen”, zei dr. Poland. “Het is waar dat honden, katten en de meeste soorten hun eigen soort coronavirus hebben, maar dat zijn geen menselijke ziekteverwekkers.”

 

Je hoeft je harige vriend geen masker op te doen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt dat er geen bewijs is dat het coronavirus gezelschapsdieren, zoals honden en katten kan infecteren.

 

 

Mythe #2: Het drinken van Miracle Mineral Supplement beschermt je tegen het coronavirus

 

Het Miracle Mineral Supplement is aangeprezen door sommige gebruikers van sociale media als een remedie voor alles, van autisme tot HIV – dit zijn beweringen die de’ Food and Drug Administration’ (FDA) al heeft afgewezen.

 

Is er enige waarheid achter nieuwe geruchten dat het drinken van de oplossing het coronavirus zal doden?

 

“Het drinken van een vreemde drank belet je niet om de infectie op te lopen,” zei Dr. Andres Romero, specialist in infectieziekten in het gezondheidscentrum van Providence Saint John in Santa Monica, Californië.

 

Miracle Mineral Supplement (en vergelijkbare producten) bevatten in natriumchloriet, wanneer natriumchloriet wordt gemengd met citroenzuur (zoals veel instructies aanbevelen) verandert het in een bleekmiddel.

 

“Je zult eindigen met slokdarmpathologie als je verdund bleekwater drinkt,” waarschuwde dr. Poland. “De manier waarop dit virus je infecteert, zit in je ademhalingscellen, niet in je maagdarmstelsel.”

 

 

Mythe # 3: Antibiotica kunnen het nieuwe coronavirus voorkomen of behandelen

 

Misschien heb je wat antibiotica in je medicijnkastje liggen. Moet je ze nemen als je symptomen van het coronavirus krijgt? Hoe zit het als een preventieve maatregel?

 

Volgens de ‘Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC) behandelen antibiotica alleen bacteriële infecties – geen virussen zoals het coronavirus.

 

Wat betreft preventie, werkt antibiotica ook niet, zei dr. Poland.

 

 

Hoe jij jezelf kan beschermen

 

Er zijn een paar eenvoudige stappen die je kan nemen om het risico op het krijgen of verspreiden van het coronavirus te verminderen. Op dit moment is gelukkig het risico op het krijgen of het verspreiden van het coronavirus in Nederland erg klein.

 

“Was regelmatig je handen, raak je gezicht niet aan en bedek je mond als je hoest of niest”, zegt dr. Romero.

 

Als je weet dat je in de buurt komt van mensen die hoesten en niezen, zoals in een vliegtuig, overweeg dan om een ​​N95-gezichtsmasker te dragen, geeft dr. Poland aan.

 

Gelukkig kunnen dezelfde voorzorgsmaatregelen die experts aanbevelen om het coronavirus te voorkomen, ook helpen de griep af te weren.

 

Als je symptomen krijgt, zoals koorts, hoest of kortademigheid, die erop kunnen wijzen dat je het coronavirus hebt, vermijd dan contact met anderen en neem direct contact op met je arts.

Comments are closed.